Sjetveni kalendarPreuzmite sjetveni kalendar: OVDJEKorištenje


Sjetveni kalendar je osnovni alat vrtlarima i poljoprivrednicima. Koliko je važna njegova uporaba znaju vrlo dobro - uzimajući u obzir kalendarska razdoblja često znači da ćemo imati određenu vrijeme za obrezivanje te veći ili manji uspjeh.

Jednostavno sjetveni kalendar nam pomaže poboljšati prinos za utvrđivanje razdoblja sjetve, sadnje i berbe. Fokus je na skupine proizvoda, ovisno o dijelu svake kulture, koji je koristan dio biljke: korijen, cvijet, plod ili lišće. Također u kalendaru je navedeno razdoblje počeka kada možete raditi u vrtu ili kada je polje negativno te može utjecati na biljke i koja su razdoblja pogodna za transplantaciju.

Povijest


Sjetveni kalendar nije moderan izum, kao što je na temelju astrologije ili u vezi s mjesečevim mijenama i znakovima zodijaka koriste se još iz drevnih kultura koje su zapravo razvile poljoprivredu zbog koje još i danas imamo mnoštvo kultura. Neki kalendari su sačuvani, osim onih koji su potpuno potonuli u zaborav, treći su bili sačuvani kroz usmene tradicije i poslovice, koja se također preporučuju kad se biljka i kada ne smije presađivati, kad je lijepo vrijeme ili mraz, kad nam godina donosi suše, poplave itd..., Čak i stara znanja pomažu nam u modernim vremenima da koristimo jednostavni sjetveni kalendar. Mudrost, koja se održava na takav način, kao da stara znanja žive s nama u modernim vremenima da kombiniraju sadnju u jednostavnim sjetvenim kalendarima kakve danas koristimo.
Učitaj i ispiši svoj kalendar, potpuno besplatno!
Učitaj kalendar >